Serwis i naprawa klimatyzacji

Serwis klimatyzacjiGwarancją bezawaryjnej pracy urządzenia klimatyzującego jest przeprowadzanie regularnych serwisów i napraw. Te operacje sprawią, że urządzenie będzie mogło działać przez wiele lat, a my jako użytkownicy nie będziemy musieli obawiać się o swoje zdrowie. Regularne i dokładne przeglądy zapewniają dobrą kondycję klimatyzacji oraz wysoką jakość powietrza. Nieserwisowane urządzenie staje się skupiskiem bakterii, wirusów oraz grzybów. Może również wydzielać nieprzyjemny zapach. Korzystanie z nieczyszczonej klimatyzacji jest bardzo niebezpieczne dla alergików, ponieważ emituje ona więcej alergenów do powietrza.

Jak i kiedy serwisować klimatyzację?

Klimatyzacja powinna być serwisowana minimum dwa razy do roku. Optymalny czas to okres jesienno-zimowy oraz zimowo-wiosenny. Dzięki regularnym przeglądom użytkownik może dłużej cieszyć się sprawnym urządzeniem oraz czystym powietrzem. Branże restauracyjne, sklepy całodobowe, stacje paliw i inne miejsca, w których klimatyzacja jest eksploatowana praktycznie cały czas, powinny serwisować ją częściej. Brak lub źle przeprowadzony serwis klimatyzacji  może spowodować jej awarię, dlatego czynność tę najlepiej jest powierzyć sprawdzonym pracownikom. W naszej firmie serwisujemy klimatyzatory przy pomocy skutecznych środków dedykowanych do konkretnego urządzenia i posiadających wszystkie atesty.

Zakres prac serwisowych klimatyzacji

Zakres prac serwisowych klimatyzacji składa się ze skrupulatnego przejrzenia jednostki wewnętrznej i zewnętrznej. W ramach usługi serwisu nasi pracownicy:

• myją i dezynfekują wszystkie filtry jednostki wewnętrznej (znajdującej się w pomieszczeniu),
  • spryskują specjalnym środkiem grzybobójczym i dezynfekują parownik,
  • przeprowadzają kontrolne sprawdzenie wszystkich funkcji urządzenia,
  • dokładnie czyszczą i dezynfekują jednostkę zewnętrzną,
  • kontrolują poziom ilości czynnika chłodzącego w układzie i wszystkich podłączeń elektrycznych – w razie konieczności uzupełniają braki czynnika i poprawiają połączenia,
  • sprawdzają połączenie przewodów i jakość mocowania urządzenia zewnętrznego.

Jeżeli Ty chcesz się upewnić, że układ klimatyzacji w Twoich pomieszczeniach działa najbardziej wydajnie, to skontaktuj się z nami!