Wybór właściwego urządzenia

Klimatyzatory do domu oraz biuraKonkurencja na rynku urządzeń klimatyzujących jest bardzo duża. Osoba, która nigdy wcześniej nie musiała wybierać takiego urządzenia, może być zaskoczona mnogością opcji dostępnych na rynku. Doradzamy, na co najlepiej zwrócić uwagę.

Klimatyzacja do mieszkania

Decydując się na wybór urządzenia do mieszkania konieczne jest dobranie urządzania patrząc na trzy najważniejsze parametry, czyli:

• cichą pracę,
  • energooszczędność,
  • pełen komfort nawiewu chłodnego lub ogrzanego powietrza.

Na rynku dostępnych jest wiele urządzeń, które działają w nieco odmienny sposób. Najprostszym rozwiązaniem będzie klimatyzator ścienny, który jest połączony z urządzeniem zewnętrznym montowanym najczęściej na balkonie. W niektórych mieszkaniach może nie być takiej możliwości, dlatego alternatywą może być urządzenie typu konsola, montowane obok kaloryfera. Działa ono w taki sposób, że chłodne powietrze wywiewane jest górą, a ciepłe dołem, co gwarantuje właściwą cyrkulację powietrza, zapewniając przyjemnąkomfortową temperaturę w pomieszczeniu.

Klimatyzacja do biura

Jednym z najistotniejszych czynników, na jaki należy zwrócić uwagę przy wyborze klimatyzacji do biura, jest metraż pomieszczenia, ilość osób i sprzętu, który będzie w nim pracował. Na tej podstawie konieczne jest dokonanie obliczeń, które wskażą nam jaka moc jest niezbędna, aby zapewnić komfortową temperaturę w pomieszczeniu.

Na rynku dostępnych jest kilka rozwiązań, a do najbardziej popularnych należą:

• klimatyzatory typu split (np. ścienne, podłogowo-sufitowe, kasetonowe, kanałowe),
  • klimatyzatory typu multisplit (obsługujące kilka pomieszczeń naraz),
  • klimatyzatory przenośne.

Jeżeli poszukujesz sprawdzonego dostawcy najwyższej jakości sprzętu klimatyzującego, to skorzystaj z usług firmy ASSOCIATE FILIP GRZYBOWSKI z Kątów Wrocławskich.

Oferujemy klimatyzatory ścienne następujących marek:

• Gree
  • Haier