Montaż klimatyzacji

Montaż klimatyzacji Układu klimatyzacji w pomieszczeniu to wiele korzyści dla użytkownika. Nowoczesne klimatyzatory mają zadanie schłodzić pomieszczenie latem, zimą je dogrzać oraz oczyścić powietrze, które jest nawiewane do pomieszczenia. Aby cieszyć się bezawaryjną pracą urządzenia konieczne jest jego właściwe zamontowanie.

Specjalne uprawnienia

Wspólnota krajów Europy od wielu lat, sukcesywnie podejmuje działania, których celem jest zmniejszenie emisji substancji wywołujących tzw. dziurę ozonową. Przepisy prawa europejskiego zaadoptowane przez polskie ustawodawstwa w dniu 15.05.2015 roku a zmienione 12 lipca 2017 roku nakazują, aby napełnienie klimatyzacji czynnikiemwykonanie próby szczelności były wykonywane przez osoby posiadające Świadectwo Kwalifikacji w zakresie napraw i obsługi technicznej urządzeń i instalacji chłodniczych. My posiadamy takie Świadectwa kwalifikacji.

Wybór urządzenie i projekt instalacji

Decydując się na klimatyzację w pomieszczeniu, konieczne jest właściwe zaprojektowanie instalacji, aby układ był maksymalnie wydajny. Taki projekt obejmuje:

• właściwe rozmieszczenie urządzeń klimatyzujących,
  • doprowadzanie zasilania,
  • zapewnienie właściwej wentylacji w pomieszczeniu.

Jest to proces wymagający, dlatego warto go zlecić firmie, posiadającej doświadczenie w tym zakresie.

Zaufaj specjalistom

Jako specjaliści od układów klimatyzacji jesteśmy w stanie pomóc naszym klientom we właściwym zaprojektowaniu instalacji oraz montażu wszystkich urządzeń. Wszystko po to, abyś Ty mógł cieszyć się bezawaryjną pracą urządzenia przez wiele lat.

Serdecznie zapraszamy do kontaktu!