Klimatyzacja

Associate Instal Group – Twoi specjaliści w klimatyzacji

Historia naszej firmy rozpoczęła się w 2018 roku, kiedy to właściciel Filip Grzybowski postanowił wypróbować swoje siły i założyć własne przedsiębiorstwo. Przedmiotem działalności miało być dostarczanie układów klimatyzacji. Początkowo firma trudniła się usługami serwisu klimatyzacji, jednak szybko okazało się, że na rynku istnieje duże zapotrzebowanie na projektowanie i montowanie instalacji.

Byliśmy jednymi z pierwszych w województwie dolnośląskim, którzy dostrzegli tę potrzebę i w niedługim czasie rozszerzyliśmy zakres oferowanych usług o montaż klimatyzacji. Wymagało to również intensywnej pracy nad pozyskaniem kontaktów do czołowych producentów. Wytężona praca opłaciła się, a dzisiaj w naszej ofercie znajdują się układy klimatyzacji wyłącznie najlepszych dostawców.

Naszym celem jest zagwarantowanie klientowi wieloletniej i bezawaryjnej pracy urządzenia klimatyzującego, które zakupił za naszym pośrednictwem. Dlatego poświęcamy czas na to, aby odpowiednio wytłumaczyć wszystkie aspekty związane z prawidłowym użytkowaniem klimatyzacji i dbamy o to, aby urządzenia były regularnie serwisowane.

Uprawnienia instalatorów klimatyzacji

Wspólnota krajów Europy od wielu lat sukcesywnie podejmuje działania, których celem jest zmniejszenie emisji substancji wywołujących tzw. dziurę ozonową. Przepisy prawa europejskiego zaadoptowane przez polskie ustawodawstwa w dniu 15.05.2015 roku, a zmienione 12 lipca 2017 roku nakazują, aby napełnienie klimatyzacji czynnikiem i wykonanie próby szczelności były wykonywane przez osoby posiadające Świadectwo Kwalifikacji w zakresie napraw i obsługi technicznej urządzeń i instalacji chłodniczych. My posiadamy takie Świadectwa Kwalifikacji.

Wybór klimatyzacji – dlaczego warto skorzystać z naszych usług?

Wybór klimatyzacji nie jest prostym zadaniem. Dlaczego warto skorzystać z naszych usług?

• Wysoka jakość wykonania

Nasze produkty wykonane są z dbałością o najmniejsze detale oraz pochodzą od sprawdzonych producentów znanych na całym świecie. Dzięki fachowemu wykończeniu i zastosowaniu odpowiednich układów montowane przez nas urządzenia nie emitują nadmiernego hałasu i są wydajne.

• Autoryzowany serwis

W razie awarii wykonujemy serwis klimatyzacji na miejscu zdarzenia – w domu lub biurze. Gruntownie sprawdzamy wszystkie przewody, elementy oraz jednostkę wewnętrzną i zewnętrzną. Mamy dostęp do oryginalnych części zamiennych, co znacznie usprawnia naprawę.

• Bezpieczne przechowywanie

Sprzedawane przez nas klimatyzatory są w bezpieczny sposób przechowywane w naszym magazynie oraz odpowiednio zabezpieczane i transportowane.

• Fachowa obsługa

Doradzamy naszym klientom w wyborze odpowiedniego modelu klimatyzacji, przeprowadzamy niezbędne pomiary i przygotowujemy projekt instalacji. Zapewniamy wsparcie i pomoc po montażu urządzenia.

Jeżeli poszukujesz zaufanego partnera, który pomoże Ci w doborze najlepszego sprzętu, a potem będzie go regularnie serwisował, abyś Ty mógł cieszyć się bezawaryjną pracą urządzenia, to powinieneś skontaktować się z nami!