5 TOP producentów klimatyzatorów

przybliżenie na termostat klimatyzatoraKlimatyzacja stała się urządzeniem powszechnie obecnym. Kupowane są do biur, a także do mieszkań prywatnych. W upalne lato przynoszą miły chłód, w zimę mogą służyć za dodatkowe urządzenie do ogrzewania pomieszczeń. Jaką warto kupić? Poniżej przedstawiamy TOP 5 producentów klimatyzatorów.

1. Klimatyzacje GREE

Marka GREE jest producentem klimatyzatorów do domu, klimatyzatorów komercyjnych i systemów komercyjnych VRF. Gama ich urządzeń jest bardzo szeroka. Klimatyzatory dla domu marki GREE występują w różnych modelach o różnych kolorach i kształtach. Mogą być ścienne, przenośne lub w formie konsoli. Klimatyzatory komercyjne to przede wszystkim Multi Free Match oraz U-Match.

Różnorodność klimatyzacji GREE pozwala na dobór odpowiedniej do danego pomieszczenia. Posiadają zarówno niewielkie modele, jak i takie, które nadają się do dużych przestrzeni.

2. Klimatyzacje Haier

Producent klimatyzacji Haier kieruje swoje urządzenia do dwóch grup: dla domu i dla biznesu. Oferta dla domu to niewielkie klimatyzacje ścienne o dużej funkcjonalności i estetycznej budowie. Doskonale nadają się do nowych domów, jak i starych, ponieważ nie wymagają dużej ingerencji w ściany.

Oferta dla biznesu posiada kilka kategorii, zależnie od wielkości pomieszczeń, które chcemy wyposażyć w klimatyzator. Zaczynają się one w kategoriach Split i Multi Split dla niewielkiego metrażu, poprzez Maxi Split, MRV i Chiller, które doskonale sprawdzą się przy bardzo dużych powierzchniach.

3. Klimatyzacje LG

Producent sprzętów LG oferuje szeroki wybór klimatyzatorów. W swojej ofercie posiada klimatyzatory w systemach Single i Multi Split, Multi VTM i heat recovery. LG także proponuje klimatyzatory dla domu i firm oraz rozwiązania komercyjne. Modele są w różnych wielkościach i kolorach, co pozwala na wybór najbardziej dopasowanego do naszych potrzeb.

4. Klimatyzacje Rotenso

Producent klimatyzacji Rotenso stawia na najwyższą jakość swoich urządzeń, dopasowując je do danych przestrzeni. W swojej ofercie posiada klimatyzatory do mieszkań, domów, biur, sklepów, a nawet hoteli i serwerowni. Stawiając na konkretne przeznaczenie możemy mieć pewność, że klimatyzacja będzie odpowiednio dobrana i wydajna.

5. Klimatyzacje Sevra

Serva to marka klimatyzatorów produkowanych w oparciu o najnowsze innowacje technologiczne. Posiadają w ofercie klimatyzatory pokojowe, komercyjne i systemy Multi Split. Szeroka gama klimatyzatorów pozwoli zaprojektować system klimatyzacji odpowiedniej danej przestrzeni – od małych mieszkań po duże obiekty handlowe.